Мигрената е хронично нарушение, което засяга приблизително 10-15 процента от световното

...
Мигрената е хронично нарушение, което засяга приблизително 10-15 процента от световното
Коментари Харесай

Имате мигрена? Лекар разкри най-простият и ефективен начин да я преборите

Мигрената е хронично нарушаване, което визира почти 10-15 % от международното население. Характеризира се с повтарящи се умерени до силни главоболия в едната половина на главата.

Въпреки че не съществува панацея, която да излекува мигрената изцяло и вечно, има най-различни способи, които да облекчат непоносимото главоболие и то за релативно малко време.

Според доктор Майро един подобен сполучлив метод да преборите мигрената е да потопите краката си в задоволително гореща (но не вряла!) вода.

Топлината ще разшири кръвоносните съдове в краката и ще изтегли кръвта от главата, което от своя страна ще понижи натиска върху кръвоносните съдове, които предизвикват мигрената, коментира в резюме той.

Въпреки че методът е ефикасен в множеството случаи, би трябвало да се означи, че мигрената сама по себе си е сложно положение и аргументите и признаците ѝ са разнообразни при обособените хора. При всеки човек лекуването може да изисква самостоятелен метод, включващ медикаменти, промени в метода на живот, техники за релаксация и в някои случаи различни лечения.

Част от потребителите настояват, че методът в реалност оказва помощ, до момента в който други споделят, че болката отшумява, само че единствено краткотрайно – до момента в който краката са им в топлата вода, след това мигрената още веднъж се завръщала. Трети пък пишат, че ще продължат да се придържат към медикаментите, предписани от персоналния им доктор.
                             


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР